Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για τον Αύγουστο του 2011

8 09 2011

H μηνιαία συλλογή φωτογραφιών του National Geographic, εντυπωσιάζει και μας παρουσιάζει κρυμμένες γωνιές του πλανήτη μέσα από το φωτογραφικό φακό των φίλων του.
1. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα κρυστάλλινα παγωμένα νερά του ποταμού και τα θαλάσσια σώματα που υπάρχουν μέσα στο πάρκο Peneda-Geres προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες. H εποχιακή μαζική άφιξη των τουριστών είναι ένα πραγματικό τεστ για τους μόνιμους κατοίκους του πάρκου και για την διατήρηση του. (Peter Essick)

2. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνεμοι κυριαρχούν στις ερήμους της Ναμίμπια που βρίσκονται οι υψηλότεροι αμμόλοφοι στον κόσμο και μάλιστα σε χρώμα κόκκινο εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε οξείδιο του σιδήρου. Η υγρασία του εδάφους αρκεί μόνο για να διατηρήσει ζωντανά πολλά σπάνια είδη φυτών. Οχι πολύ μακρία από αυτούς τους αμμόλοφους μπόρει κάποιος να δει τον “Big Daddy” σε ύψος περίπου 400 μέτρα. (Frans Lanting)

3. Οι προσκυνητές στο ναό του al-Kazim, σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη, σχεδόν ανέγγικτο από τον πόλεμο. (Lynsey Addario)

4. Μοβ αστερίες και φύκια στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας. (Thomas P. Peschak)

5. Ο Βούδας σε αποθήκευτικό χώρο άνθρακα στη Βόρεια Κίνα. Μετά από πολλές δεκαετίες χρήσης των αποθεμάτων του άνθρακα η Κίνα ετοιμάζεται να στραφεί σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. (Greg Girard)

6. Μνημόσυνο στην μνήμη του λιμού του 1845 στο Δουβλίνο, Ιρλανδία. (Jim Richardson)

7. Το πορτογαλικό εθνικό πάρκο Peneda-Geres, αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο: να προστατέψει το περιβάλλον δεχόμενο επισκέπτες. (Peter Essick)

8. Η Dudzhood Ali ήταν δέκα ετών, όταν το έσκασε από έναν βιαίο απάνθρωπο άντρα και πήγε στο δικαστήριο Sinai, στην Υεμένη. Το θαραλλέο κορίτσι, και το επακόλουθο δικαστικό σκάνδαλο την μετέτρεψε σε εθνική ηρωίδα στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών . Μετά τον διαζύγιο, επέστρεψε στην οικογένεια της και συνέχισε τα μαθήματα της στο σχολείο. (Stephanie Sinclair)

9. Αρχαίοι οικισμοί στην Πορτογαλία που βυθίζονται κατά την κατασκεύη μονάδων υδροηλεκτρικής ενέργειας, επανεμφανίζονται πάνω από το νερό όταν η στάθμη του νερού της λίμνης πέφτει. (Peter Essick)

10. Μητέρα δυο νεογνών που πηδά σε μια άγρια μηλιά να συλλέξει καρπούς φρούτων. Οι αρκούδες εκτός από σολομό ψάχνουν για άλλα φαγώσιμα όπως μούρα, ρίζες και μύδια. (Paul Nicklen)

11. Κάνοντας κωπηλασία με ελεύθερα χέρια, οι ψαράδες στην λίμνη Inle στο βόρειο τμήμα της Μπούρμα προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο στους τουρίστες που θέλουν να δουν το όνειρο μιας σύγχρονης χώρας ανέπαφο. (Chien-Chi Chang)

12. Μια φανταστική θέα της γέφυρας του Brooklyn και του Lower Manhattan από μια κρεβατοκάμαρα. Για να τραβήξει αυτή την απίστευτη φωτογραφία, ο φωτογράφος τοποθέτησε τη φωτογραφική μηχανή στο δωμάτιο και άφησε το κλείστρο ανοιχτό για πέντε ώρες. (Abelardo Morell)

13. Μια οικογένεια στην Τουρκία βγάζει τα κοπάδια της να βοσκήσουν. Το μέρος που βόσκουν τα ζώα βρίσκεται στην πλαγιά του ηφαιστείου Karak Doug, μόλις 110 χιλιόμετρα από το αρχαιολογικό αξιοθέατο Tepe Gobekli, στο οποίο σύμφωνα με τους γενετιστές εκεί ξεκίνησε να αναπτύσσεται το σιτάρι. Πρόβατα και κατσίκες έχουν επίσης ξεκινήσει να δαμάζονται εκεί. (Vincent J. Musi)

14. Στην αριστερή πλευρά του τοίχου της εκκλησιάς Denedre έχει κάποιος την ευκαιρία να δει μια από τις ελάχιστες εικόνες της Κλεοπάτρας. Αυτό το μέρος είναι γνωστό ως το μέρος που ο Φαραώ έφερνε δώρα στους θεούς. Μια εικόνα του γιου της Κλεοπάτρας από τον Ιούλιο Καίσαρα αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει τη θέση του ως κληρονόμου του θρόνου. Επειτα από τον θάνατο της Κλεοπάτρας, εκείνος συλλήφθη και εκτελέστηκε. (George Steinmetz)

15. Όταν μια πλημμύρα έρθει τα παιδία του Dzhabeda Ali γνωρίζουν τι να πράξουν: να πηδήξουν στην αυλή από bamboo Nudo macha και να παραμείνουν δυνατοί. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα νησία που το περιβάλλον αλλάζει συνεχώς λόγω των πλημμυρών των τρίων κύριων ποταμών του Μπαγκλανές έχουν μεγαλώσει εξοικιωμένοι με τις φυσικές καταστροφές. (Jonas Bendiksen)

16. Τι θα μπορούσε να είναι πιο χρήσιμο από το να τρομάζεις ένα φοβισμένο ελεφαντάκι αντί για μια κοινωνία ελεφάντων; Η ένταξη στην κοινωνία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. (Michael Nichols)

17. Οι επισκέπτες του πρώτου 4-D θεάτρου στη Βαγδάτη απολαμβάνουν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με καθίσματα που κουνίουνται και ρεύματα αέρα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η οικογένεια παρακολουθούσε ταινίες στην τηλεόραση η σε DVD καθώς οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί. Τώρα όμως έχουν ανοίξει κινηματογράφοι σαν και αυτόν στη φωτογραφία. (Lynsey Addario)

18. Ανάβωντας πλήθος κεριών, οι άνθρωποι της Burma αποδίδουν φόρο τιμής στους προγόνους τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Thadingyut, μιας τριημέρης εορτασίας των φώτων που λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο. (Chien-Chi Chang)

19. Πρωινή ομίχλη καλύπτει την επιφάνεια της λίμνης. Η Bear Valley στους πρόποδες του όρους Seint Regis. (Michael Melford)

20. Από τότε, καθώς τα υποθαλάσσια λιοντάρια προστατεύονται με νόμο του 1970, ο αριθμός τους στην Βρετανική Κολομβία έχει τριπλασιαστεί και την καλοκαιρινή περίοδο φτάνει τις 30.000. (Thomas P. Peschak)

21. Το δάσος Adirondack αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Το εκλεπτυσμένο σχήμα του φύλλου viburnum από πράσινο το καλοκαίρι μετατρέπεται σε κόκκινο το φθινόπωρο καθώς η χλωροφύλλη εξασθενεί και διαπερνά από τα κατώτερα στρώματα της χρωστικής ουσίας. (Michael Melford)

22. Απογευματινό αεράκι ανακατώνει τα ρούχα των Tuareg, περπατώντας στο όρος Tassilin-Addzher στην Αλγερία. (Brent Stirton)

23. Οι μαιμούδες συχνά μοιράζονται την ευθύνη στην φύλαξη των παιδιών τους. Τα νεογνά γεννιούνται συνήθως με σκούρο λεπτό μαλλί το οποίο στη συνέχεια γίνεται πιο άκαμπτο και το χρώμα του μεταβάλλεται σε γκρι-χρυσό. (Stefano Unterthiner)

24. Ψάρια και scuba diver κοντά στο Memorial Reef του Ποσειδώνα, ένα υποβρύχιο νεκροταφείο, διακοσμημένο με αψίδες και στήλες. Τα οστά 200 ανθρώπων έχουν αποτεφρωθεί ανανεμειγμένα με τσιμέντο και έχουν μετατραπεί σε γλυπτά τοποθετημένα στον πυθμένα του ωκεανού κοντά στο Μαιάμι . (David Doubilet)

25. ”Νομίζω πως βρίσκομαι στο διάστημα,” είπε ο Dean Potter, στεκόμενος σε έναν καταρράκτη στο Yosemite Highline. Ρίποι του αέρα και ομίχλη δυσκολεύουν την κίνηση σε υψόμετρο 790 μέτρων σε σχοινί πλάτους μιας ίντσας, αλλά σε περίπτωση ατυχήματος παρέχεται ασφάλεια. (Jimmy Chin)

26. Οι γυναίκες του Tuareg , των οποίων τα χέρια είναι ζωγραφισμένα και είναι ντυμένες με καινούρια ρούχα με σκοπό να γιορτάσουν την γέννηση ενός παιδιού . Οι γυναίκες του Tuareg σπανίως κρύβουν το πρόσωπο τους, ενώ παραδοσιακά οι άντρες φοράνε τουρμπάνι αφήνοντας μόνο τα μάτια τους ανοιχτά. (Brent Stirton)

27. Οι ρίζες του δέντρου μοιάζουν να καταπίνουν ένα βράχο στο εθνικό πάρκο Adirondack στη Νέα Υόρκη(Michael Melford)

28. Xοιροτροφείο δίπλα στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας κοντά στο Κάρντιφ, στην Ουαλία. Αυτός ο τύπος του χοίρου έχει την ιδιαιτερότητα να τα πάει καλά με τους ανθρώπους. (Jim Richardson)

29. Μοναχός στο δρόμο για τη Bagan, την αρχαία πρωτεύουσα της Βιρμανίας. Στην περιοχή υπήρχαν 13 000 παγόδες χτισμένες περίπου το 2ο π.Χ. αιώνα αλλ΄΄α ένας σεισμός κατέστρεψε περισσότερες από 10.000 από αυτές. (Chien-Chi Chang)

Πηγή: diaforetikimatia

 


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: