Χιλιάδες εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους ΣΗΜΕΡΑ – Ποιοί απεργούν τις επόμενες ημέρες

8 09 2011

Χωρίς ταξί από τις 05:00 της Πέμπτης αλλά και το Σάββατο όλη η χώρα
– Αύριο και μεθαύριο απεργούν οι γιατροί
– 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τελωνειακούς και εφοριακούς
– «Λευκή απεργία» ετοιμάζονται να κάνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
– Έτοιμες μπουν στο… χορό ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ
– Διχογνωμία και… ξύλο των εργαζομένων σε Μετρό και ΗΣΑΠΗ τρόικα και τα μέτρα της (ξανά)έρχονται και μαζί τους φέρνουν ένα νέο απεργιακό μπαράζ, που απειλεί να παραλύσει ολόκληρη τη χώρα. Την… πρώτη γεύση από όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, η κυβέρνηση θα την πάρει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ!

Οι εξαγγελίες Βενιζέλου πως τα μέτρα που είχαμε ξανακούσει αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, αυτή τη φορά –υπό την απειλή πως δε θα δούμε το χρώμα του χρήματος για την 6η δόση- θα πάρουν σάρκα και οστά, ονόμος Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί, η εφεδρεία στο δημόσιο, οι μετατάξεις, οι απολύσεις, οι έκτακτες εισφορές, έχουν προκαλέσει τα πρώτα κύματα του… απεργιακού τσουνάμι που πλησιάζει!

Πρώτοι το χώρο των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι ιδιοκτήτες ταξί που είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν στα άκρα την κόντρα τους με την κυβέρνηση και να σηκώσουν το γάντι που τους… πέταξε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, με τις τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη κηρύξει δυο 24ωρες απεργίες για την Πέμπτη και το Σάββατο , ενώ το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζουν στο θέατρο Περοκέ για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Κατηγορούν την κυβέρνηση και τον Γιάννη Ραγκούση πως «με το τερατούργημα που κατασκεύασε, αποφάσισε την κατεδάφιση του κλάδου των ταξί, βάζοντας ταφόπλακα για 70.000 οικογένειες, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών» και κατά την άποψή τους «δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να αφήνει περιθώριο διαλόγου ή συνεργασίας με την κυβέρνηση».

Στον ίδιο δρόμο, της ρήξης με την κυβέρνηση, οδηγούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο και τις απολύσεις που έρχονται. Η ΑΔΕΔΥ εξετάζει το πως θα αντιδράσει, την ώρα που ήδη ομοσπονδίες μέλη της, όπως των τελωνειακών και των εφοριακών κατεβαίνουν σε απεργία .

Δέκα μέρες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία, στις 22 Σεπτεμβρίου  και δεν αποκλείεται το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και οι καθηγητές, που για την ώρα πάντως δεν έχουν «ανοίξει» τα χαρτιά τους.

Οι αλλαγές στο ΕΣΥ βρίσκουν αντίθετους τους γιατρούς, που πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης . Σε «λευκή απεργία» προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , ενώ κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μόνο που εδώ υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των εργαζομένων στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ. Η γενική συνέλευση της Τετάρτης, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, με τους συνδικαλιστές να έρχονται ακόμη και στα χέρια, με αποτέλεσμα η συνέλευση να διακοπεί (Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έντασης).

Όσο κράτησε, όμως, ακούστηκαν διαμετρικά αντίθετες προτάσεις από τους εργαζόμενους που ξεκινούσαν από απεργία διαρκείας μέχρι να μην γίνει καμία κινητοποίηση. Η συνέλευση αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη. 
Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: