“Η Τρόικα ετοιμάζει την 6η δόση” λένε στο ΔΝΤ

13 09 2011

Η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να εκταμιευτεί εντός του τρέχοντος μηνός, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματούχοι είπαν πως η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει την επόμενη δόση αφού την Κυριακή, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι επιβάλλει ένα νέο φόρο στα ακίνητα που θα καλύψει το υπάρχον έλλειμμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο αξιωματούχοι προειδοποίησαν ωστόσο ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας και ότι η προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο νέα δόση θα είναι πιο δύσκολο να δοθεί εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
«Πιστεύω ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας», είπε ένας εκ των δύο αξιωματούχων.
«Αν τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί δεν εφαρμοστούν μέχρι τον Δεκέμβρη, το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί πολύ να λάβει την επόμενη δόση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί σε μια ανεπίσημη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΔΝΤ την Τετάρτη.

 Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι απέρριψαν τις υποθέσεις περί χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Η πίεση στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από όλες τις πλευρές επειδή επανειλημμένα απέτυχε να πετύχει όσα υποσχέθηκε. Αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις για πτώχευση ή για έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον όχι ακόμη. Μια τέτοια εξέλιξη θα συγκλόνιζε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία», είπε ο αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


protothema.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: