«Σφαγή» στα υπουργεία

14 09 2011

«Σφαγή» ετοιμάζεται στα υπουργεία, καθώς μετά από πιέσεις της τρόικας η κυβέρνηση συμφώνησε να μειώσει κατά το ένα τρίτο τον στενό δημόσιο τομέα.

Περίπου 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν στον αέρα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, αφού η τρόικα απαιτεί άμεση μείωση των δαπανών του δημοσίου με μείωση του προσωπικού τουλάχιστον κατά 30%, που περιλαμβάνει απολύσεις  υπαλλήλων και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.
Η απόφαση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την έκδοση της εγκυκλίου  προς τις διοικήσεις 151 ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου, με την οποία ζητείται η άμεση προώθηση της εργασιακής εφεδρείας, σε πρώτη φάση, για το 10% των εργαζομένων.  Προβλέπεται μάλιστα και δεύτερη φάση, στην οποία ιδιώτες τεχνοκράτες θα αναλάβουν, με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, την αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού, όσων υπηρεσιών διαθέτουν πάνω από 100 υπαλλήλους.
Στο στενό δημόσιο τομέα μελετάται επίσης να δοθούν κίνητρα για εθελούσια έξοδο με την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών και την καταβολή μειωμένων αποδοχών μέχρι τη σύνταξη. Θα υπάρξουν όμως και μετατάξεις, με μοναδικό όρο η μετάταξη να γίνεται εντός του νομού.
Στο ίδιο πλαίσιο, για περίπου 53.000 υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα που έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προβλέπεται να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ενώ για μόνιμους θα υπάρξει πενταετής άδεια άνευ αποδοχών .
star


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: