Ο Πάγκαλος προσωρινός πρωθυπουργός

16 09 2011

Σε ρόλο πρωθυπουργού βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος με βαρύ παρελθόν ως υπουργός των Ιμίων ανησυχεί πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ για το ρόλο που δύναται να παίξει μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα.
Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός, κ.Γιώργος Παπανδρέου θα απουσιάζει μέχρι και την άλλη Κυριακή αφού θα συμμετάσχει σε εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις ΗΠΑ.
Ο έτερος δε Αντιπρόεδρος θα λείπει και εκείνος αφού παίρνει μέρος στις εργασίες του Eurogroup.
Πίσω, λοιπόν, στην Ελλάδα μένει ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο γηραιός κ. Πάγκαλος. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πήρε θέση μάχης, αφού δήλωσε στη Βουλή σε συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Κ. Γιώργο Καρατζαφέρη ότι «επίθεση στην Κύπρο σημαίνει επίθεση στην Ελλάδα». Βέβαια, ο συγκεκριμένος έχει κακό παρελθόν αφού η στάση του πριν από 15 ακριβώς χρόνια στη κρίση των Ιμίων έχει χαρακτηριστεί από σκοτεινή μέχρι και εθνικά επιζήμια.
Όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση πάντως θα πρέπει να περίμενε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει μετά την επίσκεψη του υπουργού Αμύνης, κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη στο Ισραήλ στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ισραηλινό ομόλογό του, κ Μπενιαμίν Νετανιάχου και – το κερασάκι στην τούρτα- ήταν η χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά αμυντικών προγραμμάτων από το Ισραήλ ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε δε πως οι σχέσεις του κ. Πάγκαλου με το Ισραήλ δεν είναι και οι καλύτερες αφού δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχε επιστρέψει ένα μπουκάλι κρασί στον ισραηλινό πρέσβη το οποίο προερχόταν από περιοχή που δεν ανήκει στο Ισραήλ.
Παραλίγο τότε, όπως όλοι θυμόμαστε, να δημιουργηθεί έντονο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών .
Ο κ. Πάγκαλος είχε εξηγήσει τη στάση του χωρίς ωστόσο να ζητήσει ένα είδος συγγνώμης.
newsbomb.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: