Πόλεμος στο διαδίκτυο για τις καταλήψεις στα σχολεία

18 09 2011

«Σφάζονται» στο Facebook μαθητές και φοιτητές!!


Πεδίο μάχης έχει γίνει το Facebook με μαθητές, φοιτητές, γονείς να μπαίνουν στα χαρακώματα, άλλοι υπερασπιζόμενοι τις καταλήψεις και άλλοι όχι.

Το πρόσφατο αλαλούμ με την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία και την αντικατάσταση αυτών με φωτοτυπίες όπως επίσης η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία έχει οδηγήσει μαθητές και φοιτητές να χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα.

Άπειρες είναι οι σελίδες στο Facebook που έχουν δημιουργηθεί από φοιτητές και μαθητές και έχουν εξελιχθεί στα σύγχρονα όπλα του νέου… «πολέμου» που έχει τροφοδοτήσει η κυβέρνηση με τα μέτρα που πήρε.

Φυσικά στο απυρόβλητο δεν μένει και το ίδιο το υπουργείο.

Στη σελίδα «Μαθητές Vs Διαμαντοπούλου: Φέρε τα βιβλία ή την παραίτησή σου», τα μέλη της απαιτούν την παραίτηση της υπουργού λόγω της καθυστέρησης στη διανομή των σχολικών βιβλίων.

«Αφού δεν υπάρχει χαρτί και μελάνι για να τυπώσει , ας μας φέρει την παραίτησή της σε DVD», προτρέπουν την υπουργό οι μαθητές, ενώ ο… τοίχος της σελίδας είναι γεμάτος αγανακτισμένα σχόλια με τους μαθητές να κατηγορούν τον υπουργείο Παιδείας για υποκρισία και ψέματα.

Την ώρα που το 50% περίπου των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη, στο Facebook οι φοιτητές βρίσκονται σε συνεχή κόντρα για το άνοιγμα ή όχι των πανεπιστημίων.

Όπως σας είχε γράψει και πριν λίγες μέρες το star.gr όλο και πληθαίνουν οι σελίδες υπέρ της λήξης των καταλήψεων.

Πρώτη στις προτιμήσεις των φοιτητών είναι η σελίδα «Αγανακτισμένοι Φοιτητές. ΟΧΙ στις καταλήψεις»,η οποία έχει 1.700 μέλη, ενώ υπάρχουν και επιμέρους σελίδες για τα διάφορα τμήματα των σχολών όπως «Ψηφίζω ανοικτή ΑΣΟΕΕ», «Ψηφίζω ανοικτή Φιλοσοφική ΕΚΠΑ» και ούτω κάθε εξής.

Μέσα στις σελίδες αυτές οι φοιτητές, ειδικά όσοι βρίσκονταν επί πτυχίω, ναι μεν τάσσονται κατά των καταλήψεων, όχι όμως και γενικά κατά των κινητοποιήσεων εναντίον του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Παρ’ όλ’ αυτά τα σχόλια δίνουν και παίρνουν μέσα στο Facebook με τους φοιτητές να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα για τις χαμένες εξεταστικές και τους μαθητές και τους γονείς να απαιτούν βιβλία, δασκάλους, καθηγητές και δωρεάν παιδεία.

 πηγή:star.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: