Γονείς στα δικαστήρια για να διώξουν τον γιό τους από το σπίτι

21 09 2011

Ζευγάρι Ιταλών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να διώξει από το σπίτι τον 41χρονο γιο τους.

Το ζευγάρι από τη Βενετία, των οποίων το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, υποστηρίζει ότι ο γιος έχει δουλειά, όμως όχι μόνο αρνείται να φύγει από σπίτι αλλά και απαιτεί να του πλένουν τα ρούχα και να του ετοιμάζουν φαγητό.
Οι απελπισμένοι γονείς στράφηκαν για βοήθεια στο νομικό τμήμα της οργάνωσης καταναλωτών Adico.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αντρέα Κάμπι, ο γιος έλαβε μια επιστολή, η οποία του δίνει περιθώριο λίγες μέρες για να φύγει από το σπίτι, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες. Αν αρνηθεί, οι δικηγόροι θα ζητήσουν από δικαστήριο της Βενετίας να εκδώσει διαταγή προστασίας των ηλικιωμένων γονέων από τον γιο τους.
«Δεν αντέχουμε άλλο», δήλωσε ο πατέρας. «Η σύζυγός μου υποφέρει από στρες και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Ο γιος μας έχει καλή δουλειά, αλλά συνεχίζει να μένει στο σπίτι μας. Απαιτεί να του πλένουμε και να του σιδερώνουμε τα ρούχα και να του μαγειρεύουμε φαγητό. Δεν έχει σκοπό να φύγει».
Κατά ορισμένες πληροφορίες στον ιταλικό Τύπο, ο γιος έχει γίνει επιθετικός. Οι γονείς του απευθύνθηκαν στην Adico επειδή άκουσαν για μια παρόμοια υπόθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία η οργάνωση έπεισε έναν άντρα να φύγει από το πατρικό του. Μόλις έφυγε, οι γονείς του άλλαξαν κλειδαριά.
Σύμφωνα με την Adico, εκατοντάδες ιταλικές οικογένειες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα με το να πείσουν τα ενήλικα παιδιά τους να φύγουν από το σπίτι.
Οι Ιταλοί είναι διαβόητοι για το ότι διστάζουν να φύγουν από το πατρικό τους. Περσινή έρευνα έδειξε ότι το 48% των Ιταλών από 18 ως 39 ετών ζει ακόμη με τους γονείς του. Οι νεαροί Ιταλοί άντρες αποκαλούνται «mammone», δηλαδή «μαμάκηδες».
Μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας υψώθηκαν ακόμη και φωνές στην ιταλική Βουλή που πρότειναν να ψηφιστεί νόμος που να αναγκάζει τους νέους να φεύγουν από το πατρικό τους μόλις ενηλικιώνονται.
Ο Ρενάτο Μπρουνέτα, υπουργός υπεύθυνος για την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, είχε παραδεχθεί τότε δημοσίως ότι στα νιάτα του ήταν και ο ίδιος «bamboccioni», δηλαδή «βουτυρομπεμπές», και ότι η μητέρα του τού έστρωνε το κρεβάτι ως τα 30 του.
Πολλοί Ιταλοί μένουν στο πατρικό τους επειδή είναι άνεργοι ή έχουν επισφαλή εργασία και δεν διαθέτουν τα χρήματα για να ανεξαρτητοποιηθούν. Άλλοι παραμένουν απλώς επειδή δεν μπορούν να «ξεκολλήσουν» από τα λαζάνια και τα σπαγκέτι της μαμά τους.
ΤΑ ΝΕΑ


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: