Καταλήψεις στα σχολεία: Λουκέτα, πορείες και καπνογόνα-Δείτε φωτό!

21 09 2011

Με αιτήματα την άμεση διανομή βιβλίων, την κάλυψη των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, και την ίδρυση νέων σχολείων, μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου και καταλήγοντας στο Εργατικό Κέντρο. Στο μεταξύ, σε κατάληψη βρίσκονται 17 γυμνάσια και λύκεια, ενώ αποχή πραγματοποιούν οι μαθητές σε τέσσερα σχολεία.

Στον χορό των καταλήψεων και τα σχολεία της Φθιώτιδας

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα έκαναν κατάληψη στο σχολείο, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Εκεί βρέθηκε και ο Λυκειάρχης αλλά και κάποιοι γονείς για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εξωσχολικοί ενώ διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας.

Μαθητές άναψαν βεγγαλικά στο δημαρχείο της Πάτρας

Έξω απο το δημαρχείο της Πάτρας βρέθηκαν το μεσημέρι μαθητές που έκαναν πορεία ενάντια στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη βιβλίων. Μάλιστα οι μαθητές άναψαν και βεγγαλικά στο μπαλκόνι του Δημαρχείου, ενώ δεν πτοήθηκαν απο την βροχή!

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Συνολικά τα υπό κατάληψη σχολεία φθάνουν τα 22. Στο μεταξύ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε δημόσια έκκληση προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συνδράμουν, ώστε να μείνουν ανοικτά τα σχολεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι λύσεις δεν μπορούν να δοθούν με το να βρίσκονται οι μαθητές στους δρόμους και πίσω από πόρτες σχολείων με λουκέτα, προσθέτοντας: «Οι λύσεις μπορούν να δοθούν αν όλοι μαζί ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και συντελέσουμε ώστε τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά. Οι λύσεις μπορούν να δοθούν μόνο κάτω από συνεργατικά πλαίσια, κυρίως σε περιόδους ιδιαίτερων καταστάσεων. Σε αυτές τις καταστάσεις οφείλουμε όλοι να διακρινόμαστε από πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας».


newsit.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: