Ντόμινο καταλήψεων στα σχολεία

22 09 2011

Εννέα σχολικές μονάδες τελούν υπό κατάληψη στην Φθιώτιδα… Μετά το 4ο και το 1ο Λύκειο την σκυτάλη πήραν οι μαθητές του 2ου, του 5ου και των δύο Επαγγελματικών Λυκείων.
 Τα μηνύματα στο FACEBOOK και στα κινητά πήραν φωτιά μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης και η συντονιστική επιτροπή μαθητών Λαμίας έδωσε το παρόν σε αρκετές συνελεύσεις. Η κινητικότητα είχε ως αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης να μπει λουκέτο σε όλα τα Λύκεια της Λαμίας πλην του 3ου στον Αφανό το οποίο όμως δεν αποκλείεται να κλείσει αύριο.

Στο 2ο Λύκειο οι μαθητές εισβάλλοντας στο σχολείο αργά το βράδυ βρήκαν γονείς, καθηγητές και τον διευθυντή να τους περιμένουν και να τους καλούν σε διάλογο. Ωστόσο τα επιχειρήματα δεν έπεισαν τους μαθητές που έβαλαν λουκέτο στο σχολείο.

Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα προτάσσουν οι μαθητές του 5ου Λυκείου που προγραμματίζουν για αύριο καθιστική παράσταση διαμαρτυρίας επί της οδού Κύπρου.

Δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις δίνουν οι μαθητές της πρώτης Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι είναι οι πρώτοι που θα γευτούν τις σημαντικές αλλαγές του πολυδιαφημιζόμενου Νέου Σχολείου, το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά θα διδαχθούν και την Ερευνητική Εργασία, ένα καινοτόμο μάθημα. Οι μαθητές ωστόσο μέσα από την κατάληψη κάνουν λόγο για προχειρότητα στην εφαρμογή του Νέου Σχολείου αφού ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε οι καθηγητές τους ξέρουν πως θα το διεκπεραιώσουν χωρίς βιβλία ή βιβλιοθήκες.

Υπο κατάληψη τελεί το σχολικό συγκρότημα Στυλίδας και το Λύκειο Δομοκού.

Στην Βοιωτία κλειστά είναι το Λύκειο Ορχομενού, το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και το 2ο Λύκειο Θηβών.

tromaktiko


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: