Ξεκινάει η .. «Μητέρα των Μαχών» στη Μεσόγειο!

23 09 2011

Mια αρμάδα με πολεμικά σκάφη και το ερευνητικό σκάφος «Πϊρι Ρέϊς» αποπλέουν, υπό την στενή επιτήρηση του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σκοπό έχουν να πραγματοποιήσουν παράνομες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ακόμα και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως διαχέεται στον τύπο.

Πιθανότατα το σκάφος να καλύψει την περιοχή των ερευνών που έχει ήδη προαναγγείλει η Άγκυρα, δηλαδή και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Μόλις την Τετάρτη, η Τουρκία προχώρησε σε συμφωνία με το κατοχικό καθεστώς για τον ορισμό της μεταξύ τους υφαλοκρηπίδας και δήλωσε, ότι σύντομα θα άρχιζαν έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Από την πλευρά τους, η Ελλάδα και η Κύπρος χαρακτήρισαν «παντελώς παράνομη» την απόφαση της Τουρκίας για τον ορισμό «υφαλοκρηπίδας» με το κατοχικό καθεστώς.
Όπως επισημάνθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή της Τουρκίας είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η εν λόγω «συμφωνία» είναι άκυρη και άνευ περιεχομένου».
Την ίδια ώρα ακυρώθηκε η πρόσκληση των εφέδρων της Πολεμικής Αεροπορίας για μετεκπαίδευση στην «Άσκηση Αλέξανδρος», που θα κόστιζε 150.000 € στην κυβέρνηση, αλλά κρινόταν ως άκρως απαραίτητη από την άλλη, για την περίπτωση, που βαδίζουμε σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, καθώς οδεύουμε παντελώς απροετοίμαστοι, σε αντίθεση με τους απέναντι!
prionokordela.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: