«Παύση πληρωμών» για να μας φτάσουν τα λεφτά!

28 09 2011

Πόρους από παντού αναζητεί η 

κυβέρνηση

Μετέωρη κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα τον Οκτώβριο καθώς η τρόικα περιμένει από την κυβέρνηση να την πείσει με γραπτές δεσμεύσεις και άμεση υλοποίηση μέτρων πως προχωρεί κανονικά στην αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων του Μεσοπρόθεσμου.

Βλέποντας τον κίνδυνο αυτό,το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί ουσιαστικά πολιτική «παύσης πληρωμών» κάθε κονδυλίου (προμήθειες, επιχορηγήσεις ΠΔΕ, άλλες επιδοτήσεις, επιστροφές φόρων και ΦΠΑ σε αγροτικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις κτλ.) εκτός από μισθούς και συντάξεις με στόχο να εξασφαλιστούν 1,7 δισ. ευρώ που χρειάζονται για να γίνει χωρίς προβλήματα η καταβολή μισθών και συντάξεων τον Οκτώβριο και έως τα μέσα Νοεμβρίου, μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα εισπρακτικά μέτρα (τέλος ακινήτων, έκτακτη εισφορά).

Για την καταβολή των τόκων που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ μηνιαίως, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και εντός του Οκτωβρίου αναμένονται αποτελέσματα από τις νέες συμβάσεις παραχώρησης για ΟΠΑΠ και «Ελ Βενιζέλος». 

newsbeast


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: