Ατυχία ρε ΑΕΚαρα

29 09 2011

«Άει χάσου» τύχη -που δεν τη βοήθησες ν’ αντέξει. 

«Άει χάσου» Δέλλα -που θα άκουγε οποιοσδήποτε άλλος εκτός του «Κολοσσού», αν είχε κάνει τέτοιο «έγκλημα» (δύο κίτρινες σε τέσσερα λεπτά).

Και «Άει χάσου» Χιμένεθ -που ακούστηκε από πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ, αφότου ο Χάας ολοκλήρωνε τεράστια ανατροπή της Στουρμ επί της ΑΕΚ (1-2) στο τέλος!

Πώς έπαιξε

Δύο ερωτηματικά είχε η ενδεκάδα που θα παρέτασσε ο Χιμένεθ (δεδομένων των απουσιών Μάκου, Μανωλά, Γεωργέα, Γκέντσογλου, Καφέ και Κωνσταντόπουλου) και οι «απαντήσεις» σε αμφότερα ήταν οι αναμενόμενες. Έτσι, στο αριστερό άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Λαγός αντί του Καράμπελα (που φλερτάρει με την υπερκόπωση) και στα χαφ ο Γκερέιρο ξεκίνησε δίπλα στον Βάργκας.

Το 4-2-3-1 του Ανδαλουσιανού, λοιπόν, διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Κάλα, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ οι Βάργκας-Γκερέιρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκούντγιονσεν (επιτελικός), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.

Σε εξίσωση δυσκολότερη απ’ όσο ήταν στην πραγματικότητα μετέτρεψε το «ξεκλείδωμα» της Στουρμ η ΑΕΚ. Απέναντι σε μια ομάδα που φαινόταν -τουλάχιστον- ότι «την έχει», η «Ένωση» (πρόλαβε και) είχε τρεις τεράστιες ευκαιρίες μέχρι το 15’!

Κι αν η πρώτη του Γκούντγιονσεν ήταν από ‘κείνες που «χάνεται», η δεύτερη (από απόσταση… κορέων) κι εκείνη ενδιάμεσα του Μπέλεκ (τετ-α-τετ προσφορά των Αυστριακών) ήταν από ‘κείνες που οδηγούν οπαδούς σε χάσιμο μαλλιών οπαδούς (από το τράβηγμα).

Όσο, λοιπόν, οι λίγοι -αλλά ηρωικοί- που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ παρέμεναν ψύχραιμοι (βλέποντας τον Βάργκας να κόβει μόνος του επιθέσεις και τον Λεονάρντο να δημιουργεί επίσης μόνος του τέτοιες), το σκορ παρέμενε αδικαιολόγητα «στείρο» για την επιθετική… γονιμότητα της ΑΕΚ.

Τις… γειτονικές σχέσεις παραδείσου και κολάσεως πρόλαβε να συνειδητοποιήσει στα πρώτα λεπτά απ’ την ανάπαυλα η ΑΕΚ! Διότι μπορεί ο Κάρλος να χρειάστηκε μόλις πέντε για ν’ αξιοποιήσει επιτέλους ένα ακόμα «σόλο» του Λεονάρντο (ο Στάινφελντ απλά έγραψε το όνομά του στον πίνακα, προσπαθώντας να διώξει). Ο Δέλλας, όμως, χρειάστηκε λιγότερα για ν’ αντικρίσει δύο κίτρινες και να κάνει «κόλαση» το υπόλοιπο ματς για την «Ένωση».

Κι όμως άντεξε. ΚΑΙ τις επιθέσεις των Αυστριακών. ΚΑΙ το ότι αναγκαζόταν να τις αποκρούει με Μπουγαΐδη (πλέον) και Κλωναρίδη. ΚΑΙ ότι ο Γκούντγιονσεν εξακολουθούσε να την αφήνει χαρακτηριστικά αβοήθητη. Δυστυχώς το ότι ο Χιμένεθ την άφησε ακόμα πιο αβοήθητη (αλλάζοντας τον καλύτερο του γηπέδου Λεονάρντο και κρατώντας σ’ αυτό τον απαράδεκτο Λαγό) το πλήρωσε πολύ ακριβά. Όχι μόνο με τρεις βαθμούς που -σε τέσσερα λεπτά- της στέρησαν Μπουγκστάλερ και Χάας. Αλλά και με μια ψυχολογία πού ούτε τρεις… αιώνες δεν μοιάζουν αρκετοί για να μεταμορφωθεί.


sport-fm.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: