Ρόδα, τσάντα κι εφορία

29 09 2011

Αυτό που συμβαίνει με τις αποδείξεις δεν έχει προηγούμενο. Νόμοι ανεφάρμοστοι που εξαφανίζονται εν μια νυκτί, κόσμος που δεν ξέρει αν πρέπει να τις μαζέψει ή όχι, υπουργός οικονομικών να μην ξέρει να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και να φαίνεται έκδηλα η ανικανότητά του… Μέχρι και ο Πάγκαλος άδειασε το Βενιζέλο, αν και ο κόσμος στάθηκε πιο πολύ στο ότι δεν έχει 17.000 ευρώ σε ρευστό για να πληρώσει το χαράτσι του ακινήτου.

Όταν ο Παπανδρέου έδωσε τη θέση του Παπακωνσταντίνου στον Μπένι, σκέφτηκα (όπως πολλοί άλλοι) ότι ίσως το έκανε για να «κάψει» τον αντίζηλό του, δίνοντας προτεραιότητα στο προσωπικό του συμφέρον, παρά στο… κοινό καλό. Το ότι «καίγεται» και μάλιστα πολύ ο Βενιζέλος, με κάνει να ανατριχιάζω στην ιδέα ότι δικαιώνομαι.

Εκτός από παρλαπίπας και κουραστικός στην ομιλία του (τα περί ευφράδειας λόγου τα ακούω βερεσέ), είναι και άσχετος με το αντικείμενο που του δόθηκε να αναλάβει. Κι επικίνδυνος. Και κόλλησε την ασθένεια των προκατόχων του: Φορολαγνεία. Η οποία ίσως ξεκίνησε στα σχολικά του χρόνια. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν του wannabe prime minister Βαγγέλη:

dr.SeenG


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: