Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες

30 09 2011

Νέα δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν άλλαξε στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες από μέρους της Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, μετά από τις χθεσινές τοποθετήσεις της εκπροσώπου Βικτώριας Νούλαντ, η οποία δημιούργησε ερωτηματικά για το ποια τελικά είναι η αμερικανική θέση σ’ αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Τόνερ υποστήριξε ότι πιθανό οι δηλώσεις της κ. Νούλαντ να ερμηνεύτηκαν αποσπασματικά, όπως είπε, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για ενέργεια. Έχοντας μία αμερικανική εταιρεία αναμειγμένη στην ανάπτυξη των (ενεργειακών) πόρων της Κύπρου είναι επίσης θετικό.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για να επανενώσει το νησί σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, προσθέτοντάς ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει ότι όλοι οι ενεργειακοί και φυσικοί πόροι του νησιού θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ και των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την άποψη ότι «η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων, δεν πιστεύουμε ότι θα παρεμποδίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών».
newsbeast


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: