Ποιοί μας εξευτελίζουν

30 09 2011

Ντρέπομαι γιατί σε Ευρώπη και Αμερική συμπεριφέρονται στον Έλληνα πρωθυπουργό σαν να είναι ο χειρότερος «παπατζής» και του ζητάνε και εγγράφως αυτά που λέει και υπόσχεται.

Ο εξευτελισμός μιας ολόκληρης χώρας στο πρόσωπο του ανθρώπου που εννοείται ότι είναι ο αρχηγός της.
Ζήτησε η Λαγκάρντ από Παπανδρέου και Βενιζέλο ΕΓΓΡΑΦΩΣ αυτά που υπόσχονται ότι θα κάνουν για να πάρουμε την 6η δόση.
Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες. Ούτε μαφιόζοι στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης να ήταν οι δύο Έλληνες πολιτικοί, που, όσα λάθη κι αν έχουν κάνει, δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση.
Σαν να είναι τα χειρότερα λαμόγια, απατεώνες και αλάνια στα σαλόνια της τρόικας.
Ποιοί τελικά οδήγησαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας σε αυτόν τον εξευτελισμό;
Φυσικά, σε πρώτο επίπεδο φταίνε αυτοί με τα λάθη τους, τις ολιγωρίες τους, τη δειλία τους και γενικά την ανικανότητα μιας κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που συμφωνεί και υπογράφει με την τρόικα.
Όμως πίσω από την κυβέρνηση κρύβονται οι δράκοι της εθνικής μας ξευτίλας.
Και θα σας δείξω μόνο δύο από τους πολλούς:
Εδώ και 15 μέρες έχουν ζητήσει από τους διευθυντές ΔΕΚΟ, Οργανισμών του Δημοσίου και διαφόρων κρατικών φορέων να συντάξουν τους καταλόγους των υπαλλήλων που περισσεύουν ή δεν έχουν αντικείμενο δουλειάς για να τους βάλουν στην εφεδρεία ή να τους μετατάξουν αλλού.
Από τους 150 Οργανισμούς μόνο οι διευθυντές των 100 έστειλαν τον κατάλογο και οι άλλοι 50 ζήτησαν νέες προσλήψεις. Τρελό; Όχι, αν σκεφτείτε ότι πολλοί από αυτούς που δεν απάντησαν ήθελαν να προστατεύσουν υπαλλήλους τους, που είναι από κουμπάροι και γκόμενες μέχρι συνεταιράκια σε λαμογιές.
Παράδειγμα δεύτερον: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έπρεπε να πουλήσουμε κρατική περιουσία για να μαζέψουμε 1,7 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει πουληθεί το μέρισμα του Δημοσίου στον ΟΤΕ έναντι 600 εκατ. ευρώ. Τίποτα άλλο δεν προχώρησε από τις πωλήσεις της Δημόσιας περιουσίας.
Από ανικανότητα, τεμπελιά, αδιαφορία;
Όπως και να έχει το πράγμα, μέσα σε αυτό το κράτος μπουρδέλο, υπάρχουν σε κάθε θέση οι «δράκοι» που μας οδηγούν στην εθνική αναξιοπιστία έναντι των ξένων και οδηγούν στο διεθνή εξευτελισμό τον πρωθυπουργό της χώρας.
Όσο αυτοί οι ανίκανοι και δειλοί άνθρωποι θα είναι σε καίριες θέσεις του κράτους, ο εθνικός εξευτελισμός θα γίνεται μεγαλύτερος σε Ευρώπη και Αμερική.

Του Κώστα Χαρδαβέλα

newsbomb


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: