Βουλγαρικό ψωμί με delivery!

2 10 2011

  Πληθαίνουν καθημερινά οι εισαγωγές ψωμιού από τη Βουλγαρία και όσο εντείνεται η κρίση το φαινόμενο, εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα, θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους του κλάδου.
 Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Η εισαγωγή ψωμιού άρχισε μεμονωμένα από τους κατοίκους των βορείων συνόρων της χώρας, οι οποίοι ταξίδευαν στη γειτονική χώρα ακόμη και για τα καθημερινά ψώνια τους.
Σήμερα η εισαγωγή ψωμιού από τη Βουλγαρία γίνεται μαζικά και με τον νόμο, αφού η γειτονική χώρα πλέον ανήκει στην ΕΕ.
Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι εύλογη η ανησυχία των αρτοποιών, οι οποίοι στο 31ο πανελλήνιο συνέδριό τους, που ολοκληρώνεται αύριο στη Λάρισα δεν έκρυψαν τον προβληματισμό για τη
«βουλγαροποίηση» της Ελλάδας.
  Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο, σχεδόν όλες οι γειτονιές της Βόρειας Ελλάδας προμηθεύονται ψωμί από τη Βουλγαρία, το οποίο για… διευκόλυνση των καταναλωτών, παραδίδεται κατ’ οίκον. Βεβαίως το βουλγαρικό ψωμί είναι φθηνότερο από το ελληνικό (ένα κιλό στη γείτονα κοστίζει 50 λεπτά και στη χώρα μας 75-85 λεπτά), όμως ελέγχεται η ποιότητά του. Όπως καταγγέλλουν οι αρτοποιοί της Βόρειας Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος υγιεινής και ασφάλειας, κάτι που σημαίνει ότι ουδείς γνωρίζει πού και υπό ποιες συνθήκες παράγεται αυτό το ψωμί.
  Για «βουλγαροποίηση» της Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας (ΟΑΕ) Μιχάλης Μούσιος, καθώς επιχειρείται μια ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής οικογένειας, με μειώσεις μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ομοσπονδίας, τρεις στους τέσσερις αρτοποιούς είδαν τους τζίρους τους να μειώνονται το 2010, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα περιμένουν και άλλη μείωση μέσα στο τρέχον έτος.

zougla.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: