Η Τουρκία στραγγαλίζει την Ελλάδα

3 10 2011

Τώρα αποκαλύπτεται το παρασκήνιο της πρόσφατης άκρατης προκλητικότητας σε Αιγαίο και Κύπρο των Τούρκων:

Οι ελληνικές πρεσβείες χωρών που συνορεύουν κυκλικά με την Ελλάδα (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Αίγυπτος, Λιβύη) έχουν ενημερώσει με απόρρητες αναφορές τους το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι η Τουρκία με μυστικές της συμφωνίες με τα όμορα κράτη με την Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα «τουρκικό τόξο» που στο μέλλον θα «στραγγαλίζει» κάθε ελληνική κίνηση, είτε αυτή αφορά εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, είτε εμπορικές συμφωνίες, είτε διπλωματικές επαφές.
Με αιχμή του δόρατος τους ισλαμιστές των βαλκανικών χωρών, η Άγκυρα έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα υπαγορεύοντας τη δική της γεωπολιτική στρατηγική στις φιλοτουρκικές κυβερνήσεις.
Τα ορατά αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι:
Αίγυπτος: Αρνείται την ύπαρξη ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης νότια της Κρήτης, δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αιγύπτου και Κρήτης.
Αλβανία: Η αλβανική Βουλή μετά από πιέσεις της Άγκυρας αρνείται την έγκριση μίας διπλωματικής συμφωνίας που υπάρχει ήδη μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας και ορίζει σε ποια τμήματα της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ βόρειας Κέρκυρας και Αλβανίας μπορεί να γίνει έρευνα από την Ελλάδα για υδρογονάνθρακες.
Σκόπια: Με τη συνδρομή και τη στήριξη της Τουρκίας στους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι Σκοπιανοί ζητάνε επιστροφή στην Ελλάδα των λεγόμενων «σλαβομακεδόνων» που έχουν σπίτια κυρίως στη Βορειοδυτική Μακεδονία τα οποία και τους ανήκουν και τα οποία και εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
Η τουρκική θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας αναμένεται να σφίξει ακόμα περισσότερο αν η Ελλάδα ενεργοποιήσει την απόφαση της Κυβέρνησης για έρευνες ορυκτού πλούτου στο Ιόνιο και γύρω από την Κρήτη.
πηγή:newsbomb.com


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: