«Η ύφεση ακύρωσε και τα νέα μέτρα!»

4 10 2011

Ομολογία αποτυχίας από τον 

υπουργό Οικονομικών

Ούτε με τα μέτρα που έλαβε τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο οικονομικών, δεν έκλεισε η τρύπα του προϋπολογισμού του 2011, παραδέχεται ο Ευ. Βενιζέλος και έτσι ο στόχος μεταφέρθηκε στον νέο προϋπολογισμό.


Ο υπουργός Οικονομικών, στη δήλωση του για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, επιβεβαιώνει ότι δεν «έκλεισε» το 0,7% του ΑΕΠ, που αποτέλεσε σημείο τριβής με την τρόικα και έτσι μεταφέρθηκε στη νέα χρονιά.


«Ο προϋπολογισμός του 2012 καλύπτει επίσης πλήρως την απόκλιση του 0,7% του ΑΕΠ που καταγράφεται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011. Η απόκλιση αυτή οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην πολύ βαθύτερη από την προβλεφθείσα ύφεση του 2011, που κινείται τελικά στο -5,5% του ΑΕΠ, αντί πρόβλεψης -3,8% του Ιουνίου του 2011.Τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα δεν επέτρεπαν να καλυφθεί και αυτό το 0,7% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2011. Για το λόγο αυτό, σε συμφωνία με την τρόικα, αντιμετωπίστηκαν από κοινού οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 ώστε στο τέλος του 2012 να καλύπτονται πλήρως όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι, όπως αυτοί προβλέπονται ως απόλυτο μέγεθος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής», ανέφερε ο υπουργός.


Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «με τον προϋπολογισμό του 2012 ολοκληρώνεται μία πυκνή και δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δις ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δις ευρώ το 2012».


Πηγή: 24h.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: