«Ψηφίστε τα μέτρα αλλιώς…»

4 10 2011

Τι είπε ο Βενιζέλος για χρεοκοπία, πληρωμές, φόρους και νέο δάνειο

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τόνισε κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήταν μάλιστα κατηγορηματικός στο ότι δεν θα ύπαρξη πρόβλημα λέγοντας ότι «θα καλυφτούν οι υποχρεώσεις από λήξεις τίτλων και όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που περιμένουν από τον προϋπολογισμό».

Συμπλήρωσε όμως με νόημα πως πρέπει όμως να πληρώνουν τους φόρους οι πολίτες για να συγκεντρώνουμε τα αναγκαία έσοδα.

Όσον αφόρα το ενδεχόμενο λήψη νέων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα που επικαλούνται θεσμικούς φορείς να δηλώνουν ότι δεν επαρκούν τα μέτρα για το 2011 και το 2012. Τόνισε δε ότι δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, αρκεί να υλοποιηθούν αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 8,5% εφέτος εξαρτάται και από τη συμβολή των πολιτών και πρόσθεσε πως, αν κάτι δεν πάει καλά, το κενό, αν προκύψει, θα καλυφθεί το 2012.

Όσον αφόρα την χθεσινή συνεδρίαση του Εurogroup, τα μηνύματα, σύμφωνα:
– Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο σε Ελλάδα και Ευρώπη.
– Η Ελλάδα θα ανήκει πάντα στο ευρώ
– Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για χρεοκοπία 

Ως προς την αναβολή του Eurogroup και, και την καθυστέρηση στην έγκριση καταβολή της δόσης για τα τέλη Οκτωβρίου και μετά ο κ. Βενιζέλος τονισε ότι κρίθηκε αναγκαία για να προλάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου να ανακοινώσει την ενεργοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Πρόσθεσε δε ότι είναι σχεδόν όλα έτοιμα για να προχωρήσει το νέο δανειο μετά τη συμφωνία της Σλοβακίας πως θα μετάσχει στο σχέδιο, αλλά και την επικύρωση από το Eurogroup της «φόρμουλας» για παροχή εγγυήσεων στη Φινλανδία (ομόλογα 800 εκατ. που θα εκδώσει η χώρα μας).
newsbeast


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: