Ο περιπτεράς που έγινε θέμα στο Reuters

4 10 2011

Η μεγάλη περιπέτεια του Δημήτρη Πτωχού

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, τις ταραγμένες ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, ο Δημήτρης Πτωχός έβλεπε το περίπτερό του στην πλατεία Συντάγματος να γίνεται παρανάλωμα του πυρός από ένα φλεγόμενο φορτηγάκι. 

Τρεις μήνες μετά, ο 40χρονος, που είναι παντρεμένος, με δύο μικρά παιδιά, ξανάνοιξε, αν και καταχρεωμένος, το περίπτερο επί της οδού Όθωνος

«Ήταν ένας εφιάλτης. Το περίπτερο έπιασε φωτιά κι εγώ το μόνο που μπορούσα να δω ήταν τις τύχες των παιδιών μου να παραδίνονται στις φλόγες», δήλωσε στο Reuters. 

Όπως εξηγεί, πριν από έξι χρόνια έβαλε το σπίτι του υποθήκη για να αγοράσει την άδεια. Σήμερα αναγκάστηκε να δανειστεί 40.000 ευρώ. Από τα Δεκεμβριανά του 2008 οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να ασφαλίσουν περίπτερα στο Σύνταγμα, λέει…

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων, ο Πτωχός, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ουσιαστικά προμήθευε με τα βασικά τους συγκεντρωμένους, που είχαν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία της Αθήνας. «Έρχονταν και συζητούσαν μαζί μου για διάφορα θέματα. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική.. δεν έχω τίποτε εναντίον των διαδηλωτών. Τους έστειλε ο Θεός για να μπορώ εγώ να βγάλω το ψωμί μου», αναφέρει.


newsbeast.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: