"Εργασιακή εφεδρεία" στους Simpsons!

5 10 2011

 Θύμα της κρίσης φαίνεται πως πέφτει ακόμα και ο συμπαθέστατος Homer Simpson της θρυλικής σειράς καρτούν The Simpsons…
…αφού ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η εταιρεία παραγωγής ζήτησε να περικοπούν οι μισθοί όλων των εργαζομένων που κρύβονται πίσω από τους «κίτρινους ήρωες» κατά 45%.

 Μετά από 23 τηλεοπτικές σεζόν, 27 βραβεία ΕΜΜΥ και μια ραγδαία αύξηση των φαν της σειράς σε όλο τον πλανήτη, η εταιρεία παραγωγής Fox ζήτησε από τους υπαλλήλους, που εργάζονται για τους Simpsons, να δεχτούν περικοπές στους μισθούς τους αλλιώς απειλεί να διακόψει την μετάδοση της σειράς.
 Παράλληλα, η εταιρεία του Ρούπερτ Μέρντοκ ζήτησε να περικόψει και τα συμβόλαια των ηθοποιών, που χαρίζουν τις φωνές τους στον Μπάρτ, την Μαρτζ και στους λοιπούς ήρωες της σειράς, αφού το συνολικό κόστος των συμβολαίων τους ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν.
 Η είδηση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους φαν της σειράς, κυρίως επειδή τα κέρδη που αποφέρουν ετησίως οι Simpsons στην εταιρεία παραγωγής εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που δεν δικαιολογεί το downsizing και το κούρεμα των μισθών που επιχειρεί η Fox.
blog.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: