«Η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στο μέλλον»

7 10 2011

Μπαράζ συναντήσεων Ρέσλερ, που απέκλεισε «ενδεχόμενη χρεοκοπία»

«Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης. Θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της ευρωζώνης και της Ελλάδας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φ. Ρέσλερ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοίδη.

«Η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στο μέλλον», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στον Γερμανό αντικαγκελάριο τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και την ωριμότητα που δείχνει για να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Από τη μεριά του ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε το θαυμασμό του και συζήτησε με τον πρωθυπουργό όλες τις πλευρές των εξελίξεων στην κρίση χρέους στην Ευρώπη, ενώ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση.

Η κρίση στην ευρωζώνη, αλλά και οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε με τον ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέσλερ, οι αιτίες της κρίσης στην ευρωζώνη εντοπίζονται στα προβλήματα χρέους και ανταγωνιστικότητας και τόνισε την αναγκαιότητα σταθερότητας σε όλη την Ευρώπη.

«Πολύ ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε την συζήτηση που είχε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι μιλήσαμε για το κοινό μας σπίτι την Ευρώπη, την Ευρωζώνη, καθώς και το κοινό μας νόμισμα το ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τόνισε και πάλι την σημασία του μηνύματος για σταθερότητα του ευρώ και της Ευρωζώνης και τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι μια φιλοεπενδυτική και φιλοαναπτυξιακή χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με προτάσεις για 32 συγκεκριμένες επιχειρηματικές συνεργασίες ήλθαν στην Αθήνα τα μέλη της γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής που συνοδεύουν τον Φ. Ρέσλερ.

Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν κυρίως επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κατασκευές, ακίνητα, τουρισμό, μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες συμβούλων, πληροφορικής κ.α.

Η γερμανική επιχειρηματική αποστολή αποτελείται από 70 επιχειρηματίες και στελέχη των αντίστοιχων κλάδων οι οποίοι συμμετείχαν στο φόρουμ και σε επιμέρους συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες. 

Από ελληνικής πλευράς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ συμμετείχαν περισσότεροι από 350 επιχειρηματίες καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων από 24 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ, τεχνολογίας, φαρμακοβιομηχανίας, ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και του λιανεμπορίου.

Η εικόνα που προκύπτει από τον κλάδο της ενέργειας, που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι οι Γερμανοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται κυρίως να πουλήσουν στην ελληνική αγορά εξοπλισμό και τεχνολογία. Στην κτηματαγορά το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τουριστικές επενδύσεις (ξενοδοχεία και κατοικίες) και γήπεδα γκολφ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος συμμετείχε το πρωί και στη συνάντηση με τον κ. Ρέσλερ και τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδη και τόνισε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, την ανάγκη για πιστή εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
newsbeast.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: