Φόβοι για θερμό επεισόδιο

9 10 2011

Παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, με αίτημα να μην στείλει πολεμικά σκάφη ανοιχτά της Κύπρου, αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».
Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ  τόνισε  ότι η ένταση στην περιοχή μεγαλώνει σε μια στιγμή που ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί τη βοήθεια από την Άγκυρα σημαντική για αντιμετώπιση της πολιτικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρεται, η Χίλαρι Κλίντον παρενέβη προς κυβερνητικούς αξιωματούχους της Τουρκίας, προκειμένου να υποχωρήσουν από τις απειλές για την αποστολή πολεμικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εξ αφορμής της διαφωνίας για τα θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η περαιτέρω ένταση πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο και αμερικανικά συμφέροντα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «Wall Street Journal», ανησυχούν και από τις τουρκικές απειλές εναντίον του Ισραήλ. Καλούν, παράλληλα, την Κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να θέσει αυστηρότερες γραμμές στη Μεσόγειο, είτε ασκώντας πιο αυστηρή διπλωματία είτε με εντονότερη παρουσία του αμερικανικού ναυτικού, αν και αναγνωρίζουν ότι αυτό ενδεχομένως να θυμώσει την Άγκυρα.


onalert.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: