Βενιζέλος: "Δυστυχώς γυρίζουμε πίσω στα δεδομένα του 2004"

10 10 2011

  Στη συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2012, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως είμαστε αναγκασμένοι να γυρίσουμε «πίσω στα δεδομένα του 2004», επιρρίπτοντας ευθύνη στις κυβερνητικές επιλογές της περιόδου Καραμανλή.

«Φέρουμε όλοι πολύ μεγάλη ευθύνη, ο καθένας, ανάλογα με τον ρόλο που έχει διαδραματίσει τα προηγούμενα χρόνια, ανάλογα με τον ρόλο που διαδραματίζει μέσα στο πολιτικό σύστημα, αλλά και μέσα στην ελληνική κοινωνία» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «η τελική ευθύνη ανήκει πάντα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Δηλαδή, ανήκει σε αυτούς -μέσα στους οποίους ανήκω κι εγώ- που μετείχαμε σε κυβερνήσεις, ανήκει σε αυτούς που ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν τα δεδομένα».
Παράλληλα, είπε πως «δυστυχώς (σ.σ. όσον αφορά) τα εισοδήματα, το επίπεδο ζωής, λόγω της ύφεσης, η οποία σωρευτικά στο τέλος του 2012 θα έχει φτάσει στο – 15%, γυρίζουμε πίσω. Γυρίζουμε πίσω στα δεδομένα του 2004. Η περίοδος 2005-2009, και για την ακρίβεια η περίοδος του Μαρτίου 2004 και του Οκτωβρίου του 2009, είναι μια περίοδος η οποία δεν αφήνει θετικό ίχνος. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτή την πολύ μεγάλη διόρθωση, για να αποκτήσουμε μια στέρεη αφετηρία. Εάν τώρα δεν σπάσουμε τη ”φούσκα” η οποία είχε δημιουργηθεί, δηλαδή την ψευδαίσθηση που είχε δημιουργηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία, δεν θα μπορέσουμε να πορευτούμε με ασφάλεια στο μέλλον. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την Επιτροπή και για την εξέλιξη των επαφών του με τους επικεφαλής της τρόικα.

madata.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: