Συνεχίζεται σήμερα το άγριο παζάρι Βενιζέλου-τρόικας

10 10 2011

Συνεχίζονται σήμερα οι επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου.

Κατά την πολύωρη χθεσινή συνάντηση, συζητήθηκαν εκκρεμή θέματα από το μνημόνιο και οι προϋπολογισμοί 2013 – 2014 και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Η τρόικα ευελπιστεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το σύνολο των θεμάτων (δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά), θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου η έκθεση για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να είναι έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.
Όσον αφορά στην εκταμίευση της 6ης δόσης, σύμφωνα με δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν στην κρατική φινλανδική τηλεόραση, που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, «η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα έως τα μέσα Νοεμβρίου και για τον λόγο αυτόν η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς τη χώρα θα πρέπει να έχει ληφθεί έως τα τέλη του Οκτωβρίου».
Ο επίτροπος δήλωσε, όμως, παράλληλα, ότι «η δόση είναι πιθανόν να μην εκταμιευθεί και άπτεται στους Έλληνες πολιτικούς να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί».
newsbomb.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: