Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας, κόντρα του Συμβουλίου με την υπουργό Παιδείας

14 10 2011

  Την αντίδραση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου προκάλεσε η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας, ελλείψει επιστημονικού προσωπικού. «Κανένα Ίδρυμα δεν μπορεί να πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας» δήλωσε η υπουργός. 

 Ειδικότερα, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, το Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή έναρξης των μαθημάτων από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και για μια εβδομάδα διότι «παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί οι σχετικές πιστώσεις, σε επίπεδο προϋπολογισμού, τόσο το ΥΠΔΒΜΘ όσο και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν εγκρίνει ακόμη τον απαραίτητο αριθμό έκτακτου ΕΠ, ώστε το ίδρυμά μας να λειτουργήσει στοιχειωδώς».
 «Συνεπώς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «την ευθύνη για την πιθανή απώλεια του χειμερινού εξαμήνου 2011-2012 δε θα φέρει πλέον το ΤΕΙ Αθήνας».
 Επιπλέον, σύμφωνα με το Συμβούλιο του ΤΕΙ, «δεν έχουν σταλεί ακόμη οι επιχορηγήσεις των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και  Σεπτεμβρίου, των εγκεκριμένων, ήδη ‘ψαλιδισμένων’ προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να μην μπορεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του».
 Το Συμβούλιο προειδοποιεί ότι «αν τα θέματα αυτά δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, το Ίδρυμά μας θα αναγκαστεί να μην επικυρώσει τις εγγραφές όλων των σπουδαστών που εγγράφηκαν στο ΤΕΙ Αθήνας από μετεγγραφές και άλλες ειδικές κατηγορίες, διότι εισήχθηκαν στο Ίδρυμα χωρίς την έγκρισή του και φυσικά δεν μπορεί να τους προσφέρει τις εκπαιδευτικές παροχές του».
 Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα ή εκτάκτως για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
 Αναφερόμενη στο θέμα, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «κανένα Ίδρυμα δεν μπορεί να πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας».
 «Σε εποχές βαθιάς κρίσης οι δάσκαλοι πρέπει να κρατήσουν ανοιχτές τις Σχολές, οι γιατροί ανοιχτά τα νοσοκομεία. Όσο είναι δυνατό να μη θίγεται η νέα γενιά» είπε η κ. Διαμαντοπούλου, καλώντας τους καθηγητές «να συμβάλουν μαζί με την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση».


in.gr

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: