Πιστοί στο ραντεβού οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα!

15 10 2011

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων, στο Σύνταγμα, οι οποίοι αψήφησαν την κακοκαιρία και έδωσαν το παρών στο Παγκόσμιο κάλεσμα αγανάκτησης. Ο παλμός ήταν αρκετά δυνατός, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στα συνθήματα είχε ο πρωθυπουργός και γενικά η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να σημειωθεί πως η αποψινή εικόνα της πλατείας, δε θύμιζε την καλοκαιρινή, όπου η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος παρέμειναν κλειστοί κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ενώ η παρουσία των ΜΑΤ ήταν διακριτική. Συγκεκριμένα η άνοδος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και η λεωφόρος Αμαλίας, ήταν για αρκετή ώρα κλειστές. Επίσης είχε στηθεί μια μεγάλη εξέδρα, όπου από νωρίς το βράδυ συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, κρατούσαν συντροφιά στους “Αγανακτισμένους”.

Ραντεβού σε 951 πόλεις σε συνολικά 82 χώρες έδωσαν σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» από όλο τον κόσμο, προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά και «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή». Στην ιστοσελίδα «United States Global Change» μάλιστα, παρουσιάζεται ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Occupy Wall Street», κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι». Διαβάστε σχετικά με τους “Αγανακτισμένους” ανά τον κόσμο

Παράλληλα στην Ιταλία οι τραυματίες έφτασαν τους 70. .


.

protothema.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: