‘Αρχισε η κούρσα διαδοχής-Πότε θα "ξαναχτυπήσουν" οι τρεις – Πώς αντιδρούν άλλοι κορυφαίοι υπουργοί

17 10 2011

Εκπληξη και αμηχανία έχει προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος η κίνηση των τριών βουλευτών που σε πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος θύμισαν την περίοσδο του 1994 – 95, όταν εκδηλώθηκε το “κίνημα των 4” που οδήγησε στη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου απο τον Κώστα Σημίτη. 

Και σε αυτήν την περίπτωση οι εκτιμήσεις των στελεχών συγκλίνουν στην άποψη οτι επι της ουσίας ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρούν οτι οι τρεις θα “ξαναχτυπήσουν” ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Επίσης πιθανολογείται οτι η “πασοκική τρόικα” είναι πιθανόν να διευρυνθεί καθώς συνομιλεί και με άλλα στελέχη οπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός οτι σε αυτό τον λεγόμενο “μεταρρυθμιστικό άξονα” που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται απ’ έξω ο υπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης οι απόψεις του οποίου δεν απέχουν και πολύ απο το κείμενο των τριών κορυφαίων υπουργών.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έσπευσε να προσεταιριστεί ή και να “καπελώσει”, σύμφωνα με κομματικούς αξιωματούχους, την κίνηση των τριών υπουργών, ελπίζοντας σε κομματικά οφέλη μακροπρόθεσμα.

Τα επόμενα 24 ωρα πιθανολογείται οτι θα υπάρξει αντίδραση και απο τα στελέχη που εκπροσωπούν το λεγόμενο “κοινωνικό ΠΑΣΟΚ” όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Χάρης Καστανίδης, ο Κώστας Σκανδαλιδης κ.α.

Σύμφωνα με ορισμένες προσεγγίσεις κομματικών στελεχών, οι τρεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση διοτι πιθανότατα να γνωρίζουν ή να προβλέπουν τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου. Στην κατεύθυνση αυτή τα κομματικά στελέχη εκτιμούν οτι αν και ο πρωθυπουργός δηλώνει οτι δεν θα φυγομαχήσει, δεν αποκλείεται να δρομολογήσει πολιτικές διαδικασίες που θα σχετίζονται ακόμη και με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή και διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ολα αυτά όμως, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, συνδεόνται με το αν και εφόσον υπάρξει τελική λύση στη Σύνοδο Κορυφής για το χρέος της Ελλάδας, κάτι που προς το παρόν θεωρείται μάλλον απίθανο.newsit.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: