Πώς να ζήσετε μέχρι τα 115

20 10 2011

Ολλανδική έρευνα που δίνει ελπίδες

Το γονιδίωμα μιας γυναίκας που ήταν η γηραιότερη του κόσμου όταν πέθανε σε ηλικία 115 ετών ίσως αποκαλύψει γιατί η τυχερή γιαγιά δεν είχε ούτε ίχνος άνοιας ή αρτηριοσκλήρυνσης.

H υπεραιωνόβια γυναίκα, γνωστή μόνο με την κωδική ονομασία W115, είχε γεννηθεί πρόωρα και οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα ζήσει.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα ξεπερνούσε ακόμα και τον καρκίνο του μαστού για τον οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία όταν έκλεισε τα 100. Στα 113, τα τεστ νοητικών ικανοτήτων είχαν δείξει ότι η υπέργηρη γυναίκα τις επιδόσεις που θα περίμενε κανείς στην ηλικία των 60-75 ετών.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα πέθανε τελικά από καρκίνο του στομάχου, έχοντας δωρίσει το σώμα της στην επιστήμη. Η σύγκριση του γενετικού της υλικού με άλλα γονιδιώματα θα μπορούσε να αποκαλύψει νέα στοιχεία για το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας, τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλα δεινά του γήρατος, ελπίζουν οι ολλανδοί ερευνητές. 

Η μελέτη τους, αναφέρει το BBC, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής, το οποίο πραγματοποιείται στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Πηγή:omorfamistika.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: