Διαφωνία ΔΝΤ- ΕΕ για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους

21 10 2011

Η τρόικα συνέταξε τελικά δύο εκθέσεις για την Ελληνική οικονομία, οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια των εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε.

Η πρώτη έκθεση «ανάβει» το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης από το Eurogroup εφόσον και σήμερα ψηφιστεί τοΠολυνομοσχέδιο , ενώ η δεύτερη αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Η έκθεση για το χρέος είναι αυτή που προκαλεί και τις διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες η αναφορά της τρόικας κάνει λόγο για χρέος βιώσιμο υπό προϋποθέσεις και με βάση κάποια σενάρια.
Το ΔΝΤ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητά του, με ορίζοντα το 2020.
Μάλιστα όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ το Ταμείο διαφωνεί με τις εκτιμήσεις της ΕΕ αναφορικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θέλει να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα πριν την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.
Το ΔΝΤ πιστεύει ότι οι εκτιμήσεις της ΕΕ για το χρέος είναι πολύ αισιόδοξες και θέλει να περιμένει έως την Σύνοδο Κορυφής, μήπως και οι συζητήσεις εκεί δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Πάντως οι αστερίσκοι του ΔΝΤ στην έκθεση για το χρέος αποτελούν την βάση για να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για επιπλέον «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στην Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires σήμερα ή την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιευθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, ενώ αξιωματούχοι δηλώνουν στο πρακτορείο πως δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα.
newscode.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: