«Σας περιμένει ακόμη πολύς πόνος»

24 10 2011

Η Μαρία Φέκτερ προειδοποιεί

Θυσίες χωρίς τέλος – και έλεος – «υπόσχεται στους Έλληνες η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ. ΣΕ συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήµα της Κυριακής». η Μ.Φέκτερ, συνδέει την εκταµίευση των δόσεων µε τη συνεπή εκπλήρωση των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας. Επιµένει στην άποψή της ότι η Ελλάδα µπήκε στο ευρώ µε «πλάγιο τρόπο επειδή τα στατιστικά στοιχεία είχαν παραποιηθεί», αλλά εκτιµά ότι η έξοδος της χώρας µας από την ευρωζώνη τώρα θα δηµιουργούσε «ανεπίλυτα προβλήµατα».

Η υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόµενο αναθεώρησης του προγράµµατος της τρόικας αλλά και της συµφωνίας της 21ης Ιουλίου και απορρίπτει τη λύση του ευρωοµολόγου.

Επισηµαίνει επίσης πως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους χρειάζεται µεγαλύτερη ανάµειξη του ιδιωτικού τοµέα µε τέτοιον τρόπο ώστε να µη χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός. «Εµείς θα βοηθήσουµε την Ελλάδα αλλά η Ελλάδα είναι εκείνη που θα πρέπει να βοηθήσει περισσότερο τον εαυτό της» παρατηρεί.

Τέλος, τάσσεται κατά της της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τέτοια προβλήματα «που τα σημερινά να φαντάζουν πολύ μικρά μπροστά τους».
newsbeast


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: