Που πας ρε βλάχο με την Καγιέν;

26 10 2011

Εδώ και δύο χρόνια που μας μαστίζει η κρίση, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας καταστήσει συνυπεύθυνους για το σημερινό χάλι. Κακά τα ψέματα, δεν έχει και πολύ άδικο σ’αυτό. Γίναμε απίστευτα υπερκαταναλωτικοί, όσο καιδιεφθαρμένοι. Λιγότερο μεν, αρκετά για να συμβάλλουμε κι εμείς στη ζημιά δε. Το χθεσινό βιντεάκι της πρεμιέρας του «Ράδιο Αρβύλα» είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Μια έρευνα έδειξε ότι η Λάρισα έχει μεγάλο αριθμό κατόχων Καγιέν. Περισσότεροι και από ότι σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Παίζει να είναι υπερβολική η επισήμανση, αλλά δεν μπορεί να είναι και τελείως ψέμα. Η θεσσαλική πρωτεύουσα είναι κυρίως αγροτική και αυτό με οδηγεί στο αυθαίρετο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι κάτοχοι των Καγιέν είναι αγρότες. Άνθρωποι που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή τους κι έχουν, αν μη τι άλλο, υποστεί πολλές κακουχίες λόγω της φύσης της δουλειάς τους, σπατάλησαν τα λεφτά που έβγαλαν με κόπο σε πολυτελείς αγορές για να… πουλήσουν μούρη.

Ξεφεύγοντας από τα όρια της Λάρισας, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Είμαστε τελείωςμπουρτζόβλαχος λαός και κάτι τέτοιες ενέργειες το αποδεικνύουν. Η επίδειξη είναι ένα από τα μεγάλα μας ατού. Δεν κοιτάμε να γίνουμε Ευρωπαίοι, αλλά παραμένουμε Βαλκάνιοι με προσωπείο Ευρωπαίου.

dr.SeenG


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: