Παράδοση Παπανδρέου σε ελεγχόμενη χρεωκοπία

Υπάρχει μία κατ’ αρχήν συμφωνία των δύο μερών (διεθνείς Τράπεζες με ευρωπαίους ηγέτες και ΔΝΤ) να αποφευχθεί αναγκαστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κι αυτό να γίνει εθελοντικά με συμμετοχή ιδιωτών, ασφαλιστικών ταμείων και Τραπεζών στη βάση περίπου του 50%.

Με την εξέλιξη αυτή αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας που θα την ανήγγειλαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και που θα είχε σαν επακόλουθο την ενεργοποίηση των ασφαλίστρωνCDS που έπρεπε να καταβάλλουν (αν δεν γινόταν εθελοντικά το «κούρεμα») οι μεγάλες Τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες στους παγκόσμιους τζογαδόρους που έχουν ποντάρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δολαρίων στην πτώχευση της Ελλάδας.
Ολονύχτιες διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα»
Οι ολονύκτιες πιέσεις της Κομισιόν στις μεγάλες Τράπεζες άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα σήμερα το πρωί με τις δύο πλευρές, τράπεζες – μπλοκ της Μέρκελ και ΔΝΤ – καθώς ανάμεσα στο 40% του «κουρέματος» που δεχόντουσαν οι τράπεζες και το 60% που ζητάνε Μέρκελ και ΔΝΤ υπήρξε μία πρώτη σύγκλιση στο 50%, συν-πλην δύο μονάδες.
Η αγωνία των διεθνών τραπεζών που έπρεπε να καταβάλλουν τεράστια ποσά στους παγκόσμιους τζογαδόρους , που έχουν παίξει στα ασφάλιστρα CDS υπέρογκα ποσά ( και κάθε πράξη στα CDS αποφέρει 200 και 300% κέρδος στο ποντάρισμα των τζογαδόρων) φρέναραν τη δραματική εξέλιξη για την Ελλάδα μίας ανεξέλεγκτης πτώχευσης.
Φυσικά η χώρα μας και χωρίς το κούρεμα του 60% βρίσκεται σε ελεγχόμενη πτώχευση κι αυτό θα φανεί πιο έντονα μετά το «κούρεμα», καθώς η χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2020 θα ζει σε συνθήκες φτώχιας, σκληρού ελέγχου από τους δανειστές της και δεν θα μπορεί αν δανειστεί από τις διεθνείς αγορές.
Τί θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία
Τέλος υπάρχει σημαντική πληροφορία από τις Βρυξέλλες για την τύχη των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων μετά το μεγάλο «κούρεμα» του χρέους σύμφωνα με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εξαιρεθούν από το «κούρεμα» αλλά θα ενισχυθούν με κονδύλια κρατικά ή και με χρήματα που θα καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Υπάρχει το ενδεχόμενο η τελική συμφωνία να ανακοινωθεί σε νέα συνάντηση Κορυφής το προσεχές σαββατοκύριακο.
newsbomb.gr