Εντάσεις,επεισόδια και διακοπές στις παρελάσεις όλης της χώρας

28 10 2011

Ένταση επικράτησε κατά την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
Με αποδοκιμασίες τμήματος των μαθητών χαρακτηρίστηκε η σημερινή μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο Σύνταγμα.

Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.

Δεν έλειψε και η ένταση, κυρίως στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας αλλά και στη Γεωργίου Α’ με την Πανεπιστημίου. Εκεί, κάποιοι πέταξαν μέχρι και αυγά.

Επίσης με μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση και η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.

Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών φώναζαν τα συνθήματα:”Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73», «Προδότες, Προδότες, Προδότες», κ.α. 

Η παρέλαση έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.«Στο πόδι» η ΕΛ.ΑΣ. και στην Κρήτη

Ισχυρή αστυνομική παρουσία σε όλες τις πόλεις

Μεγάλος είναι ο φόβος των αστυνομικών αρχών σήμερα για την εκδήλωση διαφόρων μορφών διαμαρτυρίας προς τα πρόσωπα των πολιτικών που ενδέχεται να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση και όχι μόνο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Στα Χανιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν διάφορες κινητοποιήσεις πριν την παρέλαση από εργαζόμενους με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο Ηράκλειο, επί ποδός είναι οι αστυνομικές αρχές όπου σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές δυνάμεις θα είναι παρατεταγμένες στο χώρο της παρέλασης για το φόβο επεισοδίων.

Στο Ρέθυμνο, πριν την παρέλαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕΡ στην οποία θα συμμετάσχουν πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια μαζική πορεία με συμμετοχή τόσο μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, όσο και άλλων πολιτών.

Για το Λασίθι που βρίσκεται υπό Αστυνομικό Κλοιό, λόγω της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και της παρουσίας του Πρωθυπουργού, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός.

 Η συγκέντρωση οργανώνεται από τα σωματεία εργαζομένων του Αγίου Νικολάου και θα γίνει την Παρασκευή στις 4.30 το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο, με προσυγκέντρωση στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού προς Βαθύ.

Ένταση και αποδοκιμασίες στο Ηράκλειο


Στο στόχαστρο αγανακτισμένων, βουλευτές του νομού

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από λίγη ώρα, και πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης στο Ηράκλειο, οι βουλευτές του Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη, μεταξύ άλλων από τους συγκεντρωμένους πολίτες. 

Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει , με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων.

 flashnewsw.gr
newsbeast.gr


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: