Μπλεγμένος σε υπόθεση μαστροπείας ο Στρος Καν

29 10 2011

Κατάθεση πρώην αστυνομικού διευθυντή

Ο αστυνομικός διευθυντής της νομαρχίας Νορ, στη βόρεια Γαλλία, ο οποίος κατέθεσε την Πέμπτη για μια υπόθεση μαστροπείας στην οποία έχει εμπλακεί και το όνομα του Ντομινίκ Στρος-Καν, θα μεταφερθεί στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην υπόθεση είχε αναφέρει ότι ο 62χρονος Ζαν-Κλοντ Μενό θα τεθεί σε υποχρεωτική αργία.

Ο Μενό κατέθετε επί πέντε ώρες την Πέμπτη στην αστυνομία. Σε βάρος του δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, όμως άλλα οκτώ άτομα εξετάζονται για μαστροπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το δίκτυο αυτό πιστεύεται ότι δρούσε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Λιλ, το Κάρλτον.

Οι ανακριτές ήθελαν να μάθουν από τον Μενό για ένα ταξίδι που έκανε τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ουάσινγκτον για να συναντήσει τον Στρος-Καν καθώς και για τις σχέσεις που διατηρούσε με άλλους κατηγορούμενους, όπως τον αστυνομικό επιθεωρητή Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Μενό πήγε στην Ουάσινγκτον για να δώσει συμβουλές για θέματα ασφαλείας στον Στρος-Καν, που τότε ήταν γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο ταξίδια αυτό συμμετείχαν ακόμη ο Λαγκάρντ, δύο διευθυντές από την ίδια νομαρχία και δύο νεαρές γυναίκες. Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση είπε ότι ο Μενό αισθάνθηκε “παγιδευμένος” όταν, μετά από ένα δείπνο με τον Στρος-Καν, η ατμόσφαιρα έγινε “αχαλίνωτη”. Επέστρεψε στο δωμάτιό του και αποφάσισε να συντομεύσει το ταξίδι του.

Στην υπόθεση αυτή ο Ντομινίκ Στρος-Καν παρουσιάζεται να συμμετέχει σε πάρτι με ιερόδουλες που οργανώνονταν και πληρώνονταν από επιχειρηματίες του κατασκευαστικού τομέα.
newsbeast.gr

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: