Πώς θα αναγνωρίσετε αν μια γυναίκα θέλει παιδιά

29 10 2011

                 Κοιτάξτε την στο πρόσωπο!

Έχετε γνωρίσει τη γυναίκα των ονείρων σας και η σκέψη σας φτάνει μέχρι και την απόκτηση οικογένειας, αλλά η σχέση σας μετρά λίγο καιρό και φοβάστε μήπως την τρομάξετε αν της το πείτε;

Αν αναρωτιέστε όμως για το αν θα ήθελε κι εκείνη, όπως εσείς, μια μεγάλη οικογένεια τότε δεν έχετε παρά… να την κοιτάξετε καλά στο πρόσωπο!

Γυναίκες με θηλυκή εμφάνιση είναι πιο πιθανό να θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα και… όσο πιο «μαλακά» είναι τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους τόσο περισσότερα κουτσούβελα θέλουν να αποκτήσουν!

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου St Andrews οι άντρες που θέλουν απεγνωσμένα να… γίνουν μπαμπάδες και μάλιστα πολύτεκνοι θα πρέπει να αναζητούν το έτερον ήμισυ σε γυναίκες με μικρή μύτη, μεγάλα μάτια και σαρκώδη χείλη, καθώς είναι πιο πιθανό να θέλουν να αποκτήσουν μέχρι και τέσσερα παιδιά!

Όσοι θέλουν μεν να κάνουν παιδί, αλλά αρκούνται και σε ένα, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουν να ελκύονται από γυναίκες με λιγότερο ντελικάτα χαρακτηριστικά.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα συμπεράσματα τους εξηγούνται από τα… οιστρογόνα! Όσο μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα οιστρογόνων σε μια γυναίκα, τόσο πιο «μαλακά» χαρακτηριστικά έχει… σε συνδυασμό με αυξημένο μητρικό ένστικτο.

Οι ερευνητές ρώτησαν 25 νεαρές γυναίκες πόσα παιδιά θα ήθελαν να κάνουν και πότε και στη συνέχεια μέτρησαν τα επίπεδα οιστρογόνων τους.

Η Miriam Law Smith από το εργαστήριο Perception Lab του πανεπιστημίου St Andrews, που ειδικεύεται στην έρευνα του ανθρώπινου προσώπου δήλωσε: «Όσο περισσότερα οιστρογόνα είχαν, τόσο περισσότερα παιδιά ήθελαν. Ξαφνιαστήκαμε πολύ όταν διαπιστώσαμε αυτή την ισχυρή σχέση».

Τα επίπεδα οιστρογόνων δε φάνηκε να σχετίζονται με την ηλικία στην οποία μια γυναίκα ήθελε να ξεκινήσει οικογένεια, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο δείγμα τους συμμετείχαν μόνο νεαρές κοπέλες, που κατά μέσο όρο είχαν ως προτεραιότητα τις σπουδές και την καριέρα τους.

Σε ένα δεύτερο πείραμα, οι μελετητές φωτογράφισαν ένα διαφορετικό γκρουπ γυναικών και στη συνέχεια τις ρώτησαν για το αν επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδιά.

Η Dr Law Smith μετά δημιούργησε μια εικόνα από τα πρόσωπα όλων των γυναικών που είχαν δηλώσει ότι ήθελαν πολλά παιδιά και μία ακόμη με όσες δεν έδειχναν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση οικογένειας.\

Στη συνέχεια ρώτησε ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι βρήκαν ότι οι γυναίκες στην πρώτη φωτογραφία ήταν «περισσότερες θηλυκές».

newsbeast

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: