Αυτός είναι ο νούμερο 7 δισ. κάτοικος της Γης. Δείτε ΦΩΤΟ

1 11 2011

Η Ντανίκα (που το όνομά της σημαίνει πρωινό αστέρι) γεννήθηκε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Μανίλα και ζύγιζε 2,5 κιλά.

Με ένα κόκκινο πλεκτό σκουφάκι στο κεφαλάκι της, αναπαυμένη στην αγκαλιά της μαμάς της, δεν την πολυένοιαζαν ούτε οι φωτογραφίες, ούτε οι κάμερες, ούτε ακόμη και η τεράστια τούρτα που κρατούσε ο μπαμπάς της.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την 31η Οκτωβρίου μέρα των «επτά δισεκατομμυρίων», σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού του πλανήτη. 

«Δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα, κρατώντας στην αγκαλιά της το δεύτερο παιδάκι της. 

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ βρέθηκαν στο μαιευτήριο και προσέφεραν στη μικρή Ντανίκα και την οικογένειά της μια τούρτα που πάνω έγραφε 7B Φιλιππίνες. Η μικρή γεννήθηκε δυο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. 

Μόνο που η Ντανίκα έχει και… ανταγωνιστές! Δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τη γέννηση του βρέφους που “θα σπάσει το ρεκόρ” των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη, ενώ τον ίδιο τίτλο διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας. 

Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της “υποψήφιου”, 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.

Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακριά, στο Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα.

Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού. newsit


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: