Το 46% των νέων μένει με… την μαμά και τον μπαμπά!

1 11 2011

Τα σκήπτρα κρατούν οι Έλληνες και κυρίως τα αγόρια…





Η κρίση ενώνει την οικογένεια και… χωρίζει τα νεαρά ζευγάρια, αφού όλο και περισσότεροι νέοι (το 46% των νέων της Ε.Ε.) αναγκάζονται να μένουν στο πατρικό τους και βεβαίως δεν σκέπτονται το «επόμενο βήμα» (τον γάμο) ούτε για αστείο!

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Eurostat, που αναφέρεται στο 2008, το ποσοστό αυτών που παραμένει στο σπίτι αυξάνει στις νοτιοευρωπαϊκές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και μειώνεται στις βορειοευρωπαϊκές.

Το ποσοστό είναι πιο αυξημένο για τα αγόρια που «βολεύονται» από την μητρική φροντίδα (ρούχα, φαγητό… σας θυμίζει κάτι;) και φτάνει το 51%, την ώρα που για τα κορίτσια φτάνει το 39,9%!

Για να υπάρχουν τα ποσοστά αυτά το 2008, μπορείτε να φανταστείτε που έχουν φτάσει σήμερα! Η στροφή αυτή συναντάται κυρίως στις ηλικίες 18 -24, που στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού ξεκινούσαν να μένουν μόνοι.

Από την έρευνα προκύπτει ότι αυτοί που εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους (στις ηλικίες πάντα 18-34 ετών) μπορεί να είναι εργαζόμενοι, σπουδαστές, άνεργοι ή άεργοι.
Το 51,1% είναι εργαζόμενοι, το 33,2% αυτοπροσδιορίζεται ως «σπουδαστές» και το 9,5% ως «άνεργοι». 

Το υψηλότερο ποσοστό των ανέργων νέων που εξακολουθούν να μένουν με την οικογένειά τους βρίσκεται στην Ελλάδα, την Ιταλία, Σουηδία και Ιρλανδία, ενώ δεν μένουν στο πατρικό τους ούτε σε περιόδους ανεργίας οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Λετονοί, οι Κύπριοι, οι Δανοί.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s




%d bloggers like this: