Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφία

2 11 2011

Βουλευτές και υπουργοί αμφισβητούν το δημοψήφισμα – Κίνηση Σαμαρά για εκλογές – Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

Την κατάρρευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκαλεί η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στις αγορές, με τα διεθνή χρηματιστήρια να κλείνουν στο «βαθύ κόκκινο» και ακόμα μεγαλύτερος στην Ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις το πουργικό Συμβούλιο, αποφασίζοντας να στηρίξει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Παρά την ομοφωνία στην απόφαση, χοντρό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να παραιτηθεί αν διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική! Τέλος, αποφασίστηκε και νέα σύγκλιση της Κυβενρητικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για να μπορέσουν να εκφράσσουν τη γνώμη τους και οι βουλευτέςτου κυβερνώντος κόμματος.

Υπό το βάρος των εξελίξεων Ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε στις Κάννες όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της G20, όπου και θα έχει απόψε το βράδυ συνάντηση με τον Ν. Σαρκοζί, την Α.Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ, το Ζοζέ Μπαρόζο.

Την ίδια στιγμή στην Βουλή θα ξεκινά η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το ΔΝΤ αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι τίθεται εν αμφιβόλω η 6η δόση μετά την απόφαση Παπανδρέου να τεθεί σε δημοψήφισμα η δανειακή σύμβαση.

Το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ «βράζει» και ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ. Αποστολάκη, ενώ στην κίνηση αυτή προσανατολίζονται κι άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Και όλα αυτά ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία γίνεται όλα και πιο εύθραυστη μετά την προειδοποίηση της κ. Καιλή, της κ. Κεφαλά αλλά και υπουργών όπως οι κ.κ. Λοβέρδος, Σκανδαλίδης και Διαμαντοπούλου που αντιδρούν στη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Η αμφισβήτηση του πρωθυπουργού είναι πλέον ευθεία και πολλά μπορεί να κριθούν τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα και πριν ακόμα την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης..Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες .και μάλιστα με τον Α. Σαμαρά να δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές κι όχι σε δημοψήφισμα, καλώντας μάλιστα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προς αυτή την κατεύθυνση.

newsbeast

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: