Ολυμπιακός:Δεν άξιζε κάτι περισσότερο

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν αυτή που που θα ήθελαν οι άνθρωποι αλλά και οι φίλοι της ομάδας. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κοντράρουν την Μαρσέιγ για 20-25 λεπτά και από εκεί και πέρα έχασαν κάθε έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε αυτό που μπορεί και έτσι, φυσιολογικά, έχασε.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε φανερά ανέτοιμη για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενός αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν ήταν από τα παιχνίδια που χάθηκαν γιατί ο προπονητής «διάβασε» λάθος το ματς ή… κοιμήθηκε στον πάγκο. Δεν ήταν από τους αγώνες που χάθηκαν γιατί οι «παίκτες -κλειδιά» δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα ή γιατί κάποιος ποδοσφαιριστής έκανε ένα τραγικό λάθος που οδήγησε στο να σκοράρει ο αντίπαλος.

Το παιχνίδι με την Μαρσέιγ χάθηκε γιατί δεν λειτούργησε τίποτα και γιατί με εξαίρεση τους δύο κεντρικούς αμυντικούς κανένας άλλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν απέδωσε ούτε το μισό απ’ ότι μπορεί να αποδώσει. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν γιατί η μεσαία γραμμή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, γιατί δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις ούτε από τον άξονα, ούτε από τα πλάγια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν γιατί ο Αμπντούν ακόμα «ψάχνεται» (πάντως αυτός ο παίκτης όταν προσαρμοστεί μπορεί να προσφέρει στην ομάδα), γιατί ο Γέστε δεν είναι «Ιμπαγάσα», γιατί οι Φέισα-Μοντεστό δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο ευθύνης τους.

Η ομάδα του Βαλβέρδε έχασε γιατί οι Μιραλάς και Φουστέρ δεν μπήκαν ποτέ μέσα στο ματς, γιατί ο Τοροσίδης δεν θυμίζει σε τίποτα τον «καλό του εαυτό» και γιατί ο Χολέμπας κινήθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός ήταν επηρεασμένος από το γεγονός πως δεν είχε επίσημα ματς, σε αντίθεση με την Μαρσέιγ. Πλήρωσαν οι πρωταθλητές την «γελοιότητα» του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος. Πως να βρει μια ομάδα ρυθμό παίζοντας μόνο φιλικά;

Το ζήτημα είναι πάντως πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρεθεί πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση όχι μόνο στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και σε αυτή του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν ήδη χαθεί οι στόχοι. Αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, γιατί έχει τις προϋποθέσεις να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Αρκεί να βρει τον «εαυτό» της και γρήγορα.

sport-fm